Wiekens ongediertebestrijding logo
  • Mierenbestrijding
Haccp

Wet en regelgeving ongediertebestrijding in de HACCP en kwaliteitssystemen.

Wet en regelgeving ongediertebestrijding in HACCP en kwaliteitssystemen.

Behoort u tot een distributieketen, van grootkeukens, bakkerijen en slagerijen tot horeca, transportbedrijven en koelhuizen of voedsel verwerking- en opslagplaatsen?
Dan klinkt de HACCP u vast bekend in de oren.

Het is zeer belangrijk voor de voedingsmiddelen industrie om een ongediertebestrijder in huis te hebben die HACCP gecertificeerd is en op de hoogte is van deze kwaliteitssystemen.

Wij van Wiekens ongediertebestrijding voldoen aan de wettelijke eis van basishygiëne instructie in levensmiddelenbedrijven uit de EG Verordening 852/2005, Bijlage II, hoofdstuk XII artikel 1 en hebben hier met een zeer positief resultaat een opleiding voor gevolgd en examen voor behaald.
Bedrijven zijn vaak verplicht een plaagdierbeheerser in huis te halen met dit extra certificaat. Wij van Wiekens Ongediertebestrijding worden erkend door certificerende instanties dat wij gecertificeerd zijn voor de genoemde normering.
SSL ongediertebestrijding
IPM Ongediertebestrijding
Naast de wetgeving waarin regels vastgesteld staan voor preventie en bestrijding van plaagdieren, zijn er ook nog diverse hygiënecodes. Hierbij kun je denken aan codes voor AIB, BRC, IFS of HACCP. Hierin kent elke code weer zijn eigen normering. Met deze kwaliteitsnormen tracht men de risico’s bij een productieproces in kaart te brengen. Plaagdieren/ongedierten worden vaak als een groot risico gezien in deze processen en staan daarom hoog in de lijst beschreven als risicofactor die het proces kan schaden en waardoor kwaliteit van producten in gevaar kan komen of kunnen verminderen.

Een ongediertebestrijder kan worden gezien als een potentieel risico bij een productieproces, zeker wanneer deze niet weet hoe om te gaan met bepaalde richtlijnen zoals het HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Point ).

Basishygiene
De wetgeving vereist dat iedereen die in een levensmiddelenbedrijf werkt is geïnstrueerd over minimaal de basisvoorwaarden van deze wet- en regelgeving. Ook moet hij of zij zijn getoetst middels een examen op zijn of haar kennis van deze wet en regelgeving.

Op deze manier voorkomt u in uw bedrijf (kruis)besmetting of andere risico's en geeft u naar uw klanten een positief signaal af indien u uw bedrijf op plaagdieren laat controleren door een bestrijdingsbedrijf dat voorzien is van het certificaat Wet en regelgeving ongediertebestrijding in HACCP en kwaliteitssystemen.

Deze certificering is geldig voor de gehele distributieketen, van grootkeukens, bakkerijen en slagerijen tot horeca, transportbedrijven en koelhuizen, die verplicht zijn om te voldoen aan de wettelijke normen voor hygiëne en voedselveiligheid.
IPM 2020 rattenbeheersing
U mag van ons verwachten dat wij alles op gebied van plaagdieren bij u in kaart brengen en dat wij ons uiterste best doen om er voor te zorgen dat plaagdieren bij u geen kans krijgen om schade toe te brengen aan uw producten of de kwaliteit er van te verminderen of aan te tasten.
Wij geven daarbij de nodige aanwijzingen en tips waar u als bedrijf op in kunt springen qua weringsmaatregelen en welke wi daarvan voor u uit kunnen voeren.
Alles vind u overigens terug in ons digitaal logboek.

Ook zijn wij gecertificeerd voor het beheersen van rattenpopulaties buiten gebouwen en voedselopslag plaatsen. Klik voor meer informatie op de logo van het KPMB.

Enkele foto's van of over de HACCP.

Tags.....
HACCP Haren , HACCP Groningen , HACCP Stadskanaal , HACCP Veendam , HACCP Oldambt , HACCP Hoogezand , HACCP Hoogeveen , HACCP Assen , HACCP Winschoten , HACCP Zuidbroek , HACCP Delfzijl , HACCP Wildervank , HACCP Alteveer , HACCP Ter apel , HACCP Grijpskerk , HACCP Slochteren , HACCP Paterswolde , HACCP Pekela , HACCP Vriescheloo , HACCP Roden, HACCP Bedum.
Copyright © 2014-2021, Wiekens OngedierteBestrijding · All Rights reserved · E-Mail: info@w-o-b.nl KvK nr. 73548162 Btw nr. NL859571130B01

Wiekens Ongediertebestrijding
Aangesloten bij Bestrijdingstechnicus dierplagen
Aangesloten bij Platform Plaagdierbeheersing Nederland
Aangesloten bij meldpunt ongedierte.
VCA gecertificeerd
Aangesloten bij Ongediertebestrijden.
EVM gediplomeerd
KPMB IPM rattenbeheersing