Wiekens ongediertebestrijding logo
  • Mierenbestrijding
Zilvervisje
Zilvervis

Zilvervisjesbestrijding.


Zilvervisjes.

Zilvervisjes en papiervisjes zijn franjestaarten en behoren tot de soorten insecten.
Ze hebben zes poten, maar zijn anders dan andere insecten ongevleugeld en hun jongen nemen meteen de vorm van de volwassen dieren aan. De meeste andere soorten insecten worden volwassen via een metamorfose van larvale tot volwassen stadium en hebben vleugels of restjes van vleugels. Zilvervisjes beginnen klein en vervellen steeds om groter te worden.

In de natuur leven zilvervisjes in gebieden waar het nooit vriest of langdurig koud is, onder boomschors of afgevallen bladeren. Onze woningen zijn ook prima geschikt voor zilvervisjes om zich in leven te houden. Hier proberen ze zich ook altijd in het donker te verschuilen. Ze zoeken veelal donkere plaatsen op omdat ze lichtschuw zijn.
Zilvervisjes kunnen tot wel acht jaar oud worden.

Hoe zien zilvervisjes er uit?

Zilvervisjes hebben deze naam gekregen omdat ze visachtige verschijning hebben door een breed voorste deel van het lijf,
wat tot in een dunnere staart uitloopt. Daarbij zijn ze zilverachtig van kleur en vluchten ze snel en met visachtige bewegingen.
Ze zijn circa 7 tot 11,5 mm lang als ze volwassen zijn en hebben een levensduur van 2-3 jaar. De jongen komen uit het ei met een bijna niet zichtbare grootte.
Zilvervisjes hebben een plat lijf en kunnen daardoor in de smalste kieren wegvluchten. Op hun kop staan twee grote sprieten, die naast de functie van voelspriet, van levensbelang zijn om geuren op te vangen. Zilvervisjes zoeken hun eten en partners met behulp van geuren. Ook bij hun voortplanting zijn de sprieten van belang.
Aan het uiteinde van hun achterlijf zitten ook drie sprieten, cerci genoemd. Deze sprieten vangen trillingen en luchtverplaatsingen op. Hiermee kunnen ze aanvallers zoals spinnen, roofkevers, muizen  e.d. voelen aankomen. Vaak kunnen ze dan op tijd wegschieten. Aan deze sprieten hebben ze de naam franjestaarten te danken. Zilvervisjes hebben ook nog twee samengestelde ogen waarmee ze waarschijnlijk niet veel meer zien dan verschillen in lichtsterkte. Sommige insecten kunnen geluid waarnemen van eigen soortgenoten en roofdieren. Zilvervisjes kunnen dit niet.
Kakkerlak op de muur
Rattenbestrijding kosten
Algemeen: Komt veel in gebouwen voor en wordt gemakkelijk verward met papiervisje en ovenvisje.
Uiterlijk: Vleugeloos insect 7 - 11,5 mm. Bedekt met fijne schubben. Zilverkleurig, snelle visachtige bewegingen, 2 lange antennen op de kop, 3 kleine sprietjes aan achterlijf.
Ontwikkeling: Eistadium bij 25Ί C en 75% luchtvochtigheid ca 28 dagen. Larvale stadium: De nimfen vervellen ca 8-9 maal.
Levensduur: 2 - 3 jaar
Schade: In grote aantallen aan papier, behang, boeken, bepaalde lijmsoorten, kleding van synthetisch materiaal.
Leefwijze: Lichtschuw, voedsel zijn koolhydraten zoals zetmeel, vochtige granen, schimmels, bepaalde lijmen, dode insecten, mijten.
Temperatuur 25Ί C en 75% luchtvochtigheid.
Zilvervisje op muur
Ik heb zilvervisjes, hoe kan dat?

Zilvervisjes en papiervisjes kunnen via leidingdoorvoeren en openingen in spouwmuren bij de buren zich toegang verschaffen en verder uitbreiden. Ze erg reislustig en glippen graag in een jas van visite of in een koffer in een hotel of een vakantiehuisje. Een pakketje via de post is ook prima openbaar vervoer voor de visjes. Als er een vrouwtje met bevruchte eitjes bij de reisgenoten zit, is een gezinsuitbreiding gegarandeerd.
Het is geen schande om zilvervisjes in huis te hebben, het heeft niets met hygiλne te maken. In Nederland zitten ze reeds in veel huizen, en dit aantal breidt zich snel uit. Door de goede isolatie van huizen, is de luchtvochtigheid in huis hoger dan voorheen. Ook worden steeds meer huizen gebouwd in gebieden met een erg hoog grondwater niveau, iets wat vroeger meestal werd vermeden. Onder een plavuizenvloer of parketvloer met kieren onder de plinten, op een betonnen vloer en lekker vochtig door water in de kruipruimte, is het goed toeven voor zilvervisjes. Vloerverwarming maakt het comfort helemaal compleet.

Zelfs in kurkdroge huizen zijn er kleine plekjes te vinden waar het vochtig genoeg is voor zilvervisjes. Daar waar koud water door leidingen loopt, koelt de buitenkant van de leiding sterk af. Vocht uit de relatief droge lucht, condenseert op deze leidingen. Als deze leidingen in een koofje lopen, is dit een ideaal plekje voor zilvervisjes. Doordat er schimmels groeien op deze vochtige plekken, is er zowel voorzien in vocht als eten voor het zilvervisjes. Ook een stortbak van een toilet wordt koud door waterverversing. Als deze is ingebouwd, kan dit ook een goede huisvestingsplek zijn voor de visjes. Als deze niet is ingebouwd, kijkt u dan eens onder of achter de stortbak of er schimmels zitten.
Zilvervisje op muur
Voedsel voor zilvervisjes.

Soms vallen ze in een suikerpot en kunnen er dan niet meer uitklimmen. dat is de reden dat ze ook wel eens suikergast genoemd worden. Zilvervisjes eten echter samengestelde koolhydraten zoals zetmelen (in brood, behangplaksel, aardappels, pasta`s, maar ook bananen en huisdieren brokjes) en plantaardige cellulose vezels (papier, behang, karton, katoen, boeken, etc.). Zilvervisjes lusten geen zuivere wol. Wol is een dierlijk product en bestaat uit eiwitten. Als er vreetgaatjes in zuivere wollen kleding zit, zijn deze veroorzaakt door rupsjes van motten. Zilvervisjes eten wel eens dode insecten of de eigen huidvervellingen op, om aan voldoende bouwstoffen te komen. Ook schimmels zijn goed voer voor de visjes. Zilvervisjes hoeven niet te drinken, ze kunnen genoeg vocht opnemen uit een vochtige omgeving. Zilvervisjes kunnen tot bijna een jaar zonder eten.

Zilvervisjes hebben een duidelijke voorkeur voor schimmels en voedselresten terwijl hun bijna naamgenoot de papiervisjes meer houden van droge kost zoals papier, behang en karton.

Zilvervisjes kunnen zich te goed aan katoenen kleding in de kledingkast of in kledingwinkels, waar ze toch wel schade kunnen aanrichten. Er is echter geen bewijs dat zilvervisjes  ziektekiemen verspreiden of allergiλn veroorzaken met hun stoffige vervellingen. Maar ze roepen wel een sterk "kakkerlakken in huis"-achtig gevoel op.

De kosten voor een inspectie bedragen €85,- welke in mindering worden gebracht op de bestrijding.

Zilvervisje op muur

Middelen die wij gebruiken bij de bestrijding.



Werkzame stof: Cyfluthrin
Gehalte: 50 g/l
Toelating: 9701 N
Aard van het preparaat: suspensie concentraat
Giftigheid:
N = milieugevaarlijk
Xi = Irriterend



Werkzame stof: Bendiocarb
Gehalte: 80%
Toelating: 13205 N
Aard van het preparaat: waterverdunbaar poeder
Giftigheid
N = milieugevaarlijk
T = vergiftig

Enkele foto's van of over papier of zilvervisjes..

Tags.....

Zilvervisjesbestrijding Haren , Zilvervisjesbestrijding Groningen , Zilvervisjesbestrijding Stadskanaal , Zilvervisjesbestrijding Veendam , Zilvervisjesbestrijding Oldambt , Zilvervisjesbestrijding Hoogezand , Zilvervisjesbestrijding Hoogeveen , Zilvervisjesbestrijding Assen , Zilvervisjesbestrijding Winschoten , Zilvervisjesbestrijding Zuidbroek , Zilvervisjesbestrijding Delfzijl , Zilvervisjesbestrijding Wildervank , Zilvervisjesbestrijding Alteveer , Zilvervisjesbestrijding Ter apel , Zilvervisjesbestrijding Grijpskerk , Zilvervisjesbestrijding Slochteren , Zilvervisjesbestrijding Paterswolde , Zilvervisjesbestrijding Pekela , Zilvervisjesbestrijding Vriescheloo , Zilvervisjesbestrijding Roden, Zilvervisjesbestrijding Bedum.
Copyright © 2014-2021, Wiekens OngedierteBestrijding · All Rights reserved · E-Mail: info@w-o-b.nl KvK nr. 73548162 Btw nr. NL859571130B01

Wiekens Ongediertebestrijding
Aangesloten bij Bestrijdingstechnicus dierplagen
Aangesloten bij Platform Plaagdierbeheersing Nederland
Aangesloten bij meldpunt ongedierte.
VCA gecertificeerd
Aangesloten bij Ongediertebestrijden.
EVM gediplomeerd
KPMB IPM rattenbeheersing